Pierś z kurczaka z marchewką
autor: taibas,
kategoria: zapiekanki , dodano:
2009-12-16
Składniki:
- pierś kurczaka [1 szt.]
- marchew [1 szt.]
- ser żółty [10 plastrów]
- sól
- pieprz
- oregano
Przygotowanie:
Żaroodporne naczynie wysmarować odrobiną oleju lub oliwy. Wyłożyć równomiernie startą na tarce o grubych oczkach marchewkę (nie za dużo i nie za grubo), na nią piersi z kurczaka (przekrojone wzdłuż na pół, żeby nie były za grube, i lekko zbite) tak, aby płaty mięsa zachodziły na siebie i przykryły całe naczynie, doprawić solą i pieprzem, ułożyć plasterki sera żółtego (również równomiernie, plasterki mogą na siebie nachodzić), posmarować majonezem (nie za grubo), posypać oregano. Do piekarnika na ok. 30 min (180 st.)
Polecany film:
Gruszki pieczone w miodzie z jogurtem i granolą
Komentarze
Troszeczkę zmodyfikowałam przepis i zamiast normalnego sera dodałam topiony