żeberka w sosie curry

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2012-06-15
  • żeberka w sosie curry

Składniki:

Przygotowanie:

żeberka umyć osuszyć.Obsypać mąką i obtoczyć w curry.Odstawić na 2 godz do lodówki.Następnie pokroić je na mniejsze kawałki i podsmażyć na oleju.Przełożyć je do garnka do zapiekania.Dodać 2 duże jabłka pokrojone w ósemki, pęczek szczypioru.Następnie zalać żeberka szklanką wina półwytrawnego i połową szklanki wody, dodać wegetę do smaku i 2 łyżeczki cukru.Wstawić do piekarnika żeby się udusiły. Jak będą miękkie opruszyć po wierzchu mąką dla zagęszczenia sosu.W trakcie zapiekania sprawdzać stan płynów jeśli jest go mało uzupełnić.Smacznego, polecam.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 0 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Akademia Boscha - curry

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:
  • Mniam: 2
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą