Razowe knedle ze śliwkami
Składniki:
- budyń waniliowy bez cukru [1 ]
- mąka żytnia [1.5 szklanki]
- jajka [1 szt.]
- woda [0.5 szklanki]
- śliwki [6 szt.]
- fruktoza/słodzik (do posypania gotowych knedli)
- jogurt naturalny (do polania knedli)
Przygotowanie:
Śliwki drylujemy i kroimy na pół
budyń, mąkę, jajko, wodę mieszamy ze sobą dokładnie
ręce i blat osypujemy mąką żeby łatwiej nam było lepić knedle
odrywamy kawałki ciasta i formujemy z nich okrągłe i cienki placuszki
na środku kładziemy połówki śliwek
zlepiamy placki w "półkulki" ;)
wrzucamy do wrzącej osolonej wody
gotujemy na małym ogniu przez 5 minut od wypłynięcia
gotowe knedle polewamy jogurtem i posypujemy fruktoza/słodzikiem
po więcej dietetycznych przepisów zapraszam na mojego bloga :
http://my-reality-dietetycznie.blogspot.com/
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: pierogi leniwe
Komentarze
Polecam!