Składniki:
- cukier [2 łyżki]
- mąka tortowa [3 szklanki] (Ciasto powinno być gęste ale nie zdyb gęste )
- jajka [4 szt.] (zależy od ilości osób ja zazwyczaj robie na 4 ale u mnie w rodzinie je się po 15- 20 placuszków)
- aromat migdałowy do ciast [2 szczypty]
- borówki [1 op.] (do dekoracji)
- bita śmietana [1 op.] (Do dekoracji )
- proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
Przygotowanie:
1. Na początek do miski wsypujemy mąkę ,cukier,aromat migdałowy,proszek do pieczenia i jajka i wszystko mieszamy mikserem ....
2. Jeśli ciasto będzie gęste dajemy go na rozgrzaną patelnie ... po 1 minutce bieżemy jeden mały placuszek i przewracamy go na 2 stronę
I tak robimy z kolejnymi na talerzyk dajemy margarynę i przekładamy po kolej masłem
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: jak zrobić naleśniki (ZAJAWKA)
Komentarze