Składniki:
- ,
- cukinia [1 kg]
- marchew [1 szt.] (duza)
- ziemniaki [1 szt.] (średni, nie koniecznie)
- kostka rosołowa [1.5 szt.]
- pieprz [2 szczypty]
- pieprz cayenne [1 szczypta]
- kurkuma [2 szczypty]
- serek topiony [2 kostki] (2x trójkącik do dodania na koncu)
Przygotowanie:
Cukinie jak duze obrać ze skóry i wyczyscic ze srodka z pestek. pokroic w male kawalki, marchew i ziemniaka obrac i rowniez pokroic na male kawalki. Wszystko zalac woda (ilosc nastepujaca- 1kg cukini= 1 litr wody)
dodac kostke rosolowa i pozostale przyprawy. Wszystko najlepiej gotowac w samowarze. Od zakniecia sie pokrywki ustawiamy poziom 2 i gotujemy 14min. Tak ugotowane warzywa miksujemy razem z dwona naturalnymi serkami topionymi. Nalezy dobrze miksowac by nie bylo kawałkow. Zupa jest przepyszna wychodzi prawie jak zupa krem. Uwielbiana przez Francuzów. Smacznego!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: zupa pieczarkowa
Komentarze