Amarantusowe dietetyczne gofry
autor: whiness,
kategoria: przekąski na ciepło , dodano:
2012-09-15
Składniki:
- mąka amarantusowa [40 g]
- mąka żytnia [10 g]
- jajka [1 szt.] (małe)
- maślanka [0.333 szklanki]
- margaryna [1 łyżka]
- proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki]
- soda oczyszczona [0.333 łyżeczki]
- stewia [0.5 łyżki]
Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, stevią i sodą oczyszczoną. W osobnej miseczce miksujemy jajko, maślankę, aromat waniliowy i stopiony tłuszcz. Łączymy razem zawartości obu miseczek, a następnie naszą masę przelewamy do natłuszczonego wnętrza nagrzanej gofrownicy. Pieczemy nasze gofry kilka minut, a następnie zostawiamy je na kilka minut w wyłączonej już gofrownicy, by nabrały chrupkości.
Polecany film:
Jak zrobić gofry?
Komentarze