Talarki z pieczenią lub szynką
autor: Smaczny,
kategoria: przekąski na zimno , dodano:
2009-12-16
Składniki:
- chleb tostowy [4 ] (kromki)
- masło (do posmarowania chleba)
- jabłka [1 szt.]
- sok z cytryny [1 łyżeczka]
- ananas [1 plaster]
- korniszony [2 szt.]
- majonez [2 łyżki]
- śmietana [1 łyżka]
- orzechy włoskie [6 szt.]
- sól [1 szczypta]
- cukier [1 szczypta]
- szynka [12 plastrów] (lub pieczeń)
Przygotowanie:
Seler i jabłko obrać i zetrzeć na małych otworkach tarki do jarzyn, skropić sokiem z cytryny. Plaster ananasa i korniszony drobno pokroić, połączyć z jabłkiem i selerem, wymieszać z majonezem, śmietaną, solą i cukrem. Za pomocą małej okrągłej foremki wyciąć z chleba 12 kółek, posmarować je masłem. Przygotowaną sałatkę kopiasto nałożyć na talarki z chleba, przykryć plasterkami pieczeni (szynki), udekorować połówkami orzecha.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z dynią i szpinakiem
Komentarze