Brokułowa sałatka z ziołami włoskimi
autor: Gastrosfera,
kategoria: sałatki , dodano:
2012-12-06
Składniki:
- brokuł [1 szt.]
- jajka [2 szt.] (gotowane)
- pomidory [2 szt.]
- kukurydza konserwowa [1 łyżka]
- zioła włoskie (do smaku)
- pieprz (grubo zmielony)
- majonez [3 łyżki]
- jogurt naturalny [2 łyżki]
- słonecznik ziarna [1 łyżka]
Przygotowanie:
Brokuł podzielić na różyczki, nalać wrzątkiem na dwie minuty i odcedzić. Wystudzonego wyłożyć na talerz, na wierzch położyć jajka i pomidory pokrojone w cząstki i kukurydzę. Oprószyć do smaku świeżo zmielonymi ziołami włoskimi i pieprzem grubo zmielonym. Wymieszać majonez z jogurtem i całość polać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor i posypać nim sałatkę. Smacznego!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kapustą pekińską
Komentarze