Kokosowo-kakaowa tapioka
Składniki:
- woda mineralna [1 szklanka]
- mleko kokosowe [1 szklanka]
- cukier trzcinowy [1 łyżka]
- wiórki kokosowe [2 łyżki]
- czekolada gorzka [1 kostka]
- Tapioka [80 g]
- kakao [2 łyżki] (naturalne)
Przygotowanie:
Tapiokę zalewam zimną wodą i odstawiam na kilka godzin (najlepiej na cała noc), odcedzamy. Mleko kokosowe z cukrem i wiórkami doprowadzam do wrzenia na małym ogniu. Odstawiam z gazu i powoli dosypuję odcedzoną tapiokę cały czas mieszając. Stawiam z powrotem na gazie do momentu aż całość zgęstnieje. Do miseczki odstawiam połowę masy i dodaję do niej kakao. Układam w pucharku warstwowo a wierzch posypuję rozdrobnioną czekoladą.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sernik krakowski
Komentarze