Banan a'la suflet
Składniki:
- banan [2 ]
- jajka [2 ]
- cukier waniliowy
- czekolada gorzka
- papryka słodka
Przygotowanie:
Bardzo smaczny i najważniejszy szybki deser. Delikatny jak mus, kremowy i aksamitny. Dla fanów bananów.
Banany myję, odcinam końcówki i przecinam wzdłuż na połówki. Łyżeczką wyjmuję miąższ i blenduję. Oddzielam białko od żółtka. Białko ubijam na sztywną pianę, żółtko z jednym cukrem waniliowym ( z prawdziwą wanilią) ucieram na jasny krem. Do żółtek dodaję banana, mieszam, a następnie dodaję delikatnie pianę. Masą wypełniam skórki od banana. Piekę 3-5 minuty,aż wierzch stanie się brązowy.
Posypuję tartą gorzką czekoladą ze szczyptą słodkiej papryki.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sernik krakowski
Komentarze