Składniki:
- łyżka masła [1 łyżka]
- cebula [1 szt.]
- czosnek [2 ząbki]
- por [1 szt.]
- ziemniaki1 [350 g]
- oliwa z oliwek [1 łyżka]
- bulion warzywny [3 l]
- jarmuż [100 g]
- pomidory [1 szt.]
- papryczka chili [0.5 szt.]
- kiełbasa z dziczyzny [100 g]
- koperek [2 łyżki]
- sos sojowy [2 łyżki]
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pokrojoną w kosteczkę cebulkę zeszklić w garnku na maśle, pod koniec dodać posiekany czosnek. Dodać oliwę i posiekanego pora. Całość podsmażać przez około 5 min.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka razem z posiekaną papryczką chili.
Obrać ziemniaki, posiekać i dodać do garnka. Wlać gorący bulion i zagotować. Dodać sos sojowy, pieprz i gotować przez 15 min.
Posiekać jarmuż w drobne paski (bez łodyg) dodać do garnka i gotować przez około 15 min.
Na końcu podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbaskę. Całość z dodaną kiełbasą i koperkiem podgrzewać przez 2 minuty.
Smacznego!
Polecany film:
Jak przygotować flaki? Zobacz krok po kroku!
Komentarze