Babeczki cytrynowo - czekoladowe
Składniki:
- mąki pszennej [450 g]
- proszek do pieczenia [3 łyżeczki]
- cukier brązowy [100 g]
- sól
- masło [190 g]
- jajka [3 szt.]
- jogurt naturalny [400 ml]
- cukier waniliowy [2 op.]
- skórka z cytryny [2 szt.]
- sok z cytryny [2 łyżki]
- czekolada mleczna [100 g]
Przygotowanie:
Masło roztopić w rondelku, poczekać aż jego temperatura zmaleje.
Nagrzać piekarnik do 190 Stopni C z termoobiegiem. W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, pokrojoną w kosteczkę czekoladę.
W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt oraz roztopione masło.
Wszystkie produkty łączymy delikatnie mieszając łyżką. Ciasto ma być gęste.
Ciasto wkładamy do papilotek w formie na muffiy do 2/3 ich wysokości. Pieczemy około 20 minuty.
Polecany film:
Straszne muffinki FB
Komentarze