Spaghetti z krewetkami i ostrą papryczką
autor: pompon82,
kategoria: Konkurs – Kuchnia Filmowa , dodano:
2014-10-18
Składniki:
- spaghetti [200 g]
- krewetki [225 g] (tygrysie mrożone)
- papryka pepperoni [1 szt.]
- czosnek [2 ząbki]
- masło [50 g]
- oliwa z oliwek [2 łyżki]
- sól [1 szczypta]
Przygotowanie:
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek wraz z masłem. Wrzuć wcześniej rozmnożone krewetki , chwilę podsmażaj. Papryczkę oczyść z gniazda nasiennego i nasionek i drobniutko posiekaj. Dodaj do krewetek. Dodaj również czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę podsmażaj uważając by nie przypalić czosnku. Gdy krewetki będą miękkie dodaj na patelnię ugotowany makaron. dokładnie wymieszaj z powstałym sosem. Od razu podawaj.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: zupa pieczarkowa
Komentarze