Dyniowy krem
autor: teczowa dlolinka 21,
kategoria: Konkurs na rozgrzanie , dodano:
2014-11-07
Składniki:
- dynia
- papryka czerwona [2 szt.]
- cebula [1 szt.]
- czosnek [2 ząbki]
- indyk
- masło
- bazylia
- papryka (przyprawa)
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Dynię i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i nalewamy na dno trochę wody, przykrywamy pokrywką i od czasu do czasu mieszając gotujemy, w sumie dość krótko, bo dynia szybko staje się miękka.
W między czasie mięsko kroimy na małe kawałki i wraz z cebulą smażymy na tłuszczu.
Gdy dynia będzie miękka zdejmujemy garnek z ognia, wrzucamy pokrojony czosnek i przyprawy. A następnie wszystko razem blendujemy. Do gotowego musu wrzucamy nasze podsmażone mięsko.I wszystko razem mieszamy, potem w razie potrzeby stawiamy jeszcze na chwilę na gaz, podgrzewamy i zjadamy. Smacznego!!!
Polecany film:
Mariola Bojarska-Ferenc, konkurs
Komentarze