Mini tarty z kremem mascarpone i truskawkami
Składniki:
- truskawki
- posypka czekoladowa
- ser mascarpone [500 g]
- żółtko z jajka [3 ]
- cukier [2 łyżki]
- wanilia [1 ] (laska)
- śmietana [1 łyżka] (18%)
- mięta (listki)
- tartaletki [1 op.]
Przygotowanie:
Żółtka ucieramy z cukrem na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy do nich serek mascarpone i dokładnie miksujemy. Dodajemy zawartość laski wanilii oraz śmietanę, cały czas nie przestając miksować. Po uzyskaniu jednolitej masy wypełniamy tartaletki kremem, a na ich wierzchu układamy pokrojone truskawki. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Rano posypujemy czekoladą i dodajemy po listku mięty.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: pączki z ziemniakami
Komentarze