JABŁKOWY SOS KARMELOWY Z MIODOWYM PIWEM
autor: sweetworldofs,
kategoria: inne desery , dodano:
2015-08-20
Składniki:
- cukier [100 ml]
- masło [50 g]
- sok jabłkowy [100 ml] (naturalny)
- piwo miodowe [50 ml]
Przygotowanie:
1) na patelnię (lub do garnuszka o grubym dnie) wsyp cukier
2) postaw patelnię na małym ogniu i (nie mieszając!) podgrzewaj cukier aż się rozpuści i nabierze ciemnobursztynowej barwy
3) jak cukier się rozpuści, dodaj na patelnię 50g masła i zacznij mieszać masę – karmel zmieni się w grudki, ale nie przejmuj się tym ;)
4) jak masło się już rozpuści dodaj na patelnię sok i piwo i, cały czas mieszając, gotuj masę aż grudki karmelu się rozpuszczą i odparuje ok 1/3 płynu
Smacznego! :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: szybki deser z malinami
Komentarze