Sałatka z minikiwi
Składniki:
- 5 minikiwi
- 6 winogron
- 1 łyżka orzechów laskowych
- 1 garstka szpinaku sałatkowego „baby”
- 3 łyżki gotowanej komosy ryżowej
- 1 mała garść posiekanej czerwonej kapusty
- 100 g mięsa drobiowego grillowanego lub opieczonego
- Trochę utartego parmezanu
- 3 gałązki pietruszki
- 1 łyżka sosu winegret
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka wody
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Wymieszaj pietruszkę (tylko liście), sos winegret, oliwę oraz wodę. Przełóż wymieszane składniki do salaterki. Dodaj posiekaną czerwoną kapustę oraz mięso pokrojone w kostki. Całość przykryj komosą ryżową. Przekrój na pół mini kiwi oraz winogrona, a następnie dodaj do sałatki. Całość posyp orzechami laskowymi, szpinakiem oraz utartym parmezanem.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z rzodkiewek
Komentarze