Piegusek

autor: , kategoria: ciasta ucierane, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-12-26
  • Piegusek

Składniki:

  • jajka [6 szt.]
  • cukier [1.5 szklanki]
  • margaryna [250 g]
  • proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
  • mak [3 szklanki]
  • mąka [2 szklanki]
  • aromat migdałowy do ciast

Przygotowanie:

Margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym jajku. Następnie wsypa 2 szkl. mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy mak (ja dodaje mase makową) (jak ktos chce może dodac takze zapach migdałowy)

piec 45 min, w 180 st.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 65 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: babka-zebra na Boże Narodzenie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Tartaletki ze śledziem z kremową nutą
  • Mniam: 1
    Wielkanocny Mazurek
  • Mniam: 1
    Egzotyczna sałatka ze śledziem
  • Mniam: 1
    Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje: