Grillowane papryki z pikantnym farszem

autor: , kategoria: potrawy z grilla , dodano: 2017-04-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grillowane papryki z pikantnym farszem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grillowane papryki z pikantnym farszem

Składniki:

  • świeża papryka kolorowa [2 szt.]
  • mielona baranina (można zastąpić innym mięsem, np.: wieprzowo-wołowym) [600 g]
  • płatki chili [1.5 łyżeczki]
  • świeży rozmaryn [2 szt.]
  • ser żółty Gouda MSM Mońki [300 g]
  • sól do smaku

Przygotowanie:

Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Podawać z bagietką pszenną.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 02 - orzechy włoskie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Egzotyczna sałatka ze śledziem
  • Mniam: 1
    Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:
  • Mniam: 2
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka