Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym
autor: Gastrosfera1,
kategoria: przekąski na ciepło , dodano:
2017-06-08
Składniki:
- Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella) 300g
- mleko 250ml
- świeży tymianek
- pieprz czarny do smaku
- masło
- szparagi świeże, zielone 1 pęczek
Przygotowanie:
Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę i przełożyć do rondelka. Zalać mlekiem, dodać posiekany tymianek oraz pieprz do smaku. Podgrzewając i często mieszając rozprowadzić kiszkę w mleku do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy całość się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać masło
i wymieszać.
Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
Podawać z gorącym kremem ziemniaczanym.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: gruszki z serem pleśniowym
Komentarze