Składniki:
- kurczak
- sól
- pieprz
- curry
- estragon
- majeranek
Przygotowanie:
Kurczaka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć w środku i z zewnątrz solą, pierzem, curry, majerankiem i estragonem. Odstawić do lodówki na 24 godz. Po tym czasie kurczaka nałożyć na butelkę (np. po piwie lub soku owocowym) z wodą. Ustawić pionowo butelkę z kurczakiem w metalowej miseczce i wszystko razem umieścić w piekarniku nagrzanym do 180°C, piec ok. półtorej godziny. Tłuszczem z pieczenia polewać często kurczaka. Gotowego kurczaka podać z ryżem na sypko i z surówką.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: pierś z kurczaka po marokańsku
Komentarze
Wypróbuje przy najbliższej okazji.
Jednak jak dla mnie troszkę za mało przypraw. Dorzuciłabym od siebie kolendre , tymianek no i czosnek obowiązkowo