Składniki:
- sos sojowy [1 łyżeczka]
- musztarda [1 łyżeczka]
- woda mineralna [1 łyżeczka]
- kurkuma [1 łyżka]
- pierś kurczaka [110 g] (bez skóry)
- sezam ziarenka [1 łyżeczka]
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka dokładnie umyć i pokroić w kostkę.
Sos sojowy, musztardę, kurkumę i wodę mineralna wymieszać w miseczce dodać pierś z kurczaka i marynować godzinę.
W tym czasie na patelni bez oleju uprażyć sezam.
Pierś z kurczaka nadziej na patyczki i posyp prażonym sezamem. Piecz 12-15min w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kurczakiem
Komentarze
ja robię tego kurczaka dość często i zawsze wychodzi mi dobry.
Tak stawiam na sezam bo nic innego nie może dać takiego posmaku.
Jak coś ja też mogę się wprosić?