Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem
autor: Gastrosfera11,
kategoria: przekąski na ciepło , dodano:
2018-01-31
Składniki:
- • 2 awokado • 150 g filetu z tuńczyka • 300 g sera Aldamer MSM Mońki • ½ pęczka natki pietruszki • 1 jajko • 100 ml słodkiej śmietany 18% • 1 łyżka mąki pszennej • 3 ząbki czosnku • sól i czarny pieprz grubo mielony do smaku
Przygotowanie:
Awokado przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Łyżeczką, częściowo wydrążyć miąższ i przełożyć do miski. Dodać tuńczyka pokrojonego w kostkę, ¾ sera startego na tarce, pokrojoną natkę, posiekany czosnek, mąkę, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać. Osobno w misce jajko roztrzepać ze śmietanką i wlać do miski z tuńczykiem i wszystkimi składnikami. Wymieszać i tak przygotowanym farszem wypełnić miseczki po wydrążonym awokado. Posypać pozostałym startym serem i zapiec w piekarniku w rozgrzanym do 200oC przez około 25 minut.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim
Komentarze