Śledź na marmoladzie cebulowej

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2018-12-17
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledź na marmoladzie cebulowej
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledź na marmoladzie cebulowej

Składniki:

  • • Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim SEKO 550 g
  • • 2 czerwone cebule
  • • 2 łyżki białego octu winnego
  • • 1 łyżka masła
  • • 1 łyżeczka cukru
  • • szczypta soli
  • • 2 łyżki prażonych orzechów

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Do cebuli dodajemy ocet, cukier, podgrzewamy do czasu, aż nadmiar płynu wyparuje.

Całość blendujemy do uzyskania gęstej marmolady, doprawiamy solą do smaku. Na talerzach rozkładamy po sporej łyżce marmolady, na której układamy zwinięte filety śledziowe. Całość posypujemy prażonymi orzechami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:
  • Mniam: 2
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą