ŚWIĄTECZNY KOMPOT Z SUSZU

autor: , kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2018-12-18
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ŚWIĄTECZNY KOMPOT Z SUSZU
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ŚWIĄTECZNY KOMPOT Z SUSZU

Składniki:

  • Mieszanka suszonych owoców Helio [300 g] (1 opakowanie)

Przygotowanie:

Suszone owoce z mieszanki Helio należy zalać wrzącą wodą i odstawić na 2- 4 godziny, by owoce wchłonęły wodę.
W kolejnym kroku, do napęczniałych już owoców, dolewamy jeszcze wody i gotujemy przez ok. 20 minut.
Następnie odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.
Na koniec doprawiamy cukrem, miodem, goździkami i cynamonem- w zależności od gustu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Tarta z kurczakiem, szparagami i pomidorkami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:
  • Mniam: 2
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą