Śledziowe tzatziki na ostro

autor: , kategoria: przekąski na zimno, ryby , dodano: 2019-01-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledziowe tzatziki na ostro
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledziowe tzatziki na ostro

Składniki:

  • śledzik na okrągło sweet chilli 200 g SEKO
  • 5 łyżek jogurtu greckiego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 ząbki czosnku
  • pół świeżego ogórka
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • koperek

Przygotowanie:

Śledzika odsączamy i drobno kroimy. Ogórka ścieramy na tarce na drobnych oczkach, odstawiamy na parę minut i odsączamy z nadmiaru wody.

Do ogórka dodajemy jogurt, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem.

Śledzika mieszamy z sosem i odstawiamy do lodówki na 30 min, aby składniki się „przegryzły”. Podajemy z plackami ziemniaczanymi lub pieczonym ziemniakiem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: puree z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Egzotyczna sałatka ze śledziem
  • Mniam: 1
    Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:
  • Mniam: 2
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka