Wielkanocny Mazurek

autor: , kategoria: ciasta z masą, Wielkanocne potrawy , dodano: 2019-04-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocny Mazurek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocny Mazurek
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Wielkanocny Mazurek
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Wielkanocny Mazurek

Składniki:

  • masa krówkowa Helio o smaku kajmak [1 op.]
  • Płatki migdałowe Helio [1 op.]
  • Sezam Helio [1 op.]
  • Jagody goji suszone Helio [1 op.]
  • żółtka [2 szt.]
  • cukier puder [90 g]
  • masło [200 g]
  • mąka [300 g]

Przygotowanie:

Płatki migdałowe zmielić, dodać mąkę, cukier puder, żółtka i masło. Ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę. Na blacie opruszonym mąką rozwałkować ciasto, następnie piec ok. 25 min w temp. 180 stopni C.
Po ostudzeniu - posmarować masą krówkową Helio o smaku kajmak, udekorować bakaliami Helio i wiosennymi kwiatami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jabłecznik

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Szybkie francuskie ciasteczka z budyniem i musem brzoskwiniowym
  • Mniam: 1
    Tartaletki ze śledziem z kremową nutą
  • Mniam: 1
    Wielkanocny Mazurek
  • Mniam: 1
    Egzotyczna sałatka ze śledziem