Śledzik z orzechami na marchewkowym puree

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2019-04-18
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledzik z orzechami na marchewkowym puree
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledzik z orzechami na marchewkowym puree

Składniki:

  • śledzik

Przygotowanie:

Składniki:

Śledzik na okrągło z brzoskwinią i żurawiną 200 g SEKO
1 duża ugotowana marchew
sok z połowy pomarańczy
1 duży ugotowany ziemniak
papryka marynowana
mały kubek śmietany 18%
3 łyżki mieszanki orzechów

Dressing:

łyżka soku z cytryny
łyżka miodu
łyżka musztardy
łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Śledzika drobno kroimy.

Dodajemy do niego obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę paprykę, orzechy, dressing i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 min.

Ugotowaną marchewkę blendujemy na puree, dodajemy sok z pomarańczy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Ziemniaka kroimy na grube plastry, podsmażamy je na maśle, aż się zarumienią.

Na talerz nakładamy 2 łyżki śmietany, 2 łyżki puree.

Na górze kładziemy plaster ziemniaka i przygotowanego wcześniej śledzia.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z dynią i szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami
  • Mniam: 2
    Szybkie francuskie ciasteczka z budyniem i musem brzoskwiniowym
  • Mniam: 1
    Tartaletki ze śledziem z kremową nutą
  • Mniam: 1
    Wielkanocny Mazurek