Kokosowo-cebulowe gofry ze śledzikiem SEKO z brzoskwinią i żurawiną

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, ryby , dodano: 2019-04-30
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokosowo-cebulowe gofry ze  śledzikiem SEKO z brzoskwinią i żurawiną
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokosowo-cebulowe gofry ze  śledzikiem SEKO z brzoskwinią i żurawiną
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokosowo-cebulowe gofry ze  śledzikiem SEKO z brzoskwinią i żurawiną
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokosowo-cebulowe gofry ze  śledzikiem SEKO z brzoskwinią i żurawiną
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokosowo-cebulowe gofry ze  śledzikiem SEKO z brzoskwinią i żurawiną
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokosowo-cebulowe gofry ze  śledzikiem SEKO z brzoskwinią i żurawiną

Składniki:

  • śledź

Przygotowanie:

Składniki:

1 opakowanie śledzików SEKO z brzoskwinią i żurawiną
2 jajka
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki z ciecierzycy
1 szklanka mleka
100 g wiórków kokosowych
2 średnie cebule
szczypta soli
połówki brzoskwini z puszki

Wykonanie:

Cebule obieramy i kroimy w piórka. Odstawiamy. Mąki przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Następnie dodajemy jajka oraz mleko. Miksujemy mikserem na gładką masę, do połączenia się składników. Do tak powstałej masy dodajemy pokrojone cebule oraz wiórki kokosowe i wszystko razem mieszamy. Gofrownicę rozgrzewamy. Ciasto nakładamy chochelką.

Gofry pieczemy przez około 4 minuty. Po upieczeniu odkładamy je na metalową kratkę. Następnie na gofry nakładamy śledziki SEKO z brzoskwinią i żurawiną. Posypujemy całość wiórkami kokosowymi. Można dodać też pokrojone połówki brzoskwiń z puszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Szybkie francuskie ciasteczka z budyniem i musem brzoskwiniowym
  • Mniam: 1
    Tartaletki ze śledziem z kremową nutą
  • Mniam: 1
    Wielkanocny Mazurek
  • Mniam: 1
    Egzotyczna sałatka ze śledziem