Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2019-05-19
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami

Składniki:

  • zielone szparagi [2 pęczki]
  • Pistacje prażone bez soli HELIO Natura [1 op.]
  • cebula [1 szt.]
  • czosnek [1 ząbek]
  • masło [2 łyżki]
  • bulion warzywny [700 ml]
  • śmietanka kremówka [100 ml]
  • sok z cytryny [2 łyżki]
  • ser pleśniowy blue [150 g]
  • sólo i piperz

Przygotowanie:

Zielone szparagi myjemy i odcinamy twarde końcówki, łodygi kroimy na kawałki. W garnku roztapiamy masło i szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone łodygi szparagów. Całość zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy aż szparagi zmiękną. Następnie miksujemy na gładki krem z dodatkiem śmietanki kremówki, sokiem z cytryny, połową sera pleśniowego oraz doprawiamy solą i pieprzem. Gotową zupę krem posypujemy obranymi i posiekanymi Pistacjami prażonymi bez soli HELIO Natura oraz dekorujemy kawałkami sera pleśniowego i główkami szparagów.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zakwas na żurek

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami
  • Mniam: 2
    Szybkie francuskie ciasteczka z budyniem i musem brzoskwiniowym
  • Mniam: 1
    Tartaletki ze śledziem z kremową nutą
  • Mniam: 1
    Wielkanocny Mazurek