Kalifornijskie pancakes z migdałami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2019-06-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kalifornijskie pancakes z migdałami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kalifornijskie pancakes z migdałami

Składniki:

  • mąka [1.25 szklanki]
  • jajka [1 szt.]
  • maślanka [1.25 szklanki]
  • cukier puder [0.25 szklanki]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • soda oczyszczona [1 łyżeczka]
  • Migdały Bakalland [100 g]
  • sól [1 szczypta]
  • oliwa [0.25 szklanki]
  • syrop z agawy lub syrop klonowy

Przygotowanie:

Za pomocą blendera miksujemy dokładnie wszystkie składniki (poza syropem i migdałami). Następnie rozgrzewamy patelnie i na średnim ogniu smażymy pancakes. Każdą ze stron do odpowiedniego zarumienienia się. Gotowe polewamy ulubionym syropem i przekładamy migdałami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kopytka z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami
  • Mniam: 2
    Szybkie francuskie ciasteczka z budyniem i musem brzoskwiniowym
  • Mniam: 1
    Tartaletki ze śledziem z kremową nutą
  • Mniam: 1
    Wielkanocny Mazurek