Kanapka z pieczarkami

Kanapka z pieczarkami

autor: Smaczny, kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia polska
czas przygotowania: 10 min, Śr. ocena 0.00 / recenzji 0 , poziom trudności: 1 /3, kaloryczność: 1/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

Oczyszczone i umyte pieczarki pokroić na cienkie plasterki, wymieszać z sokiem z cytryny, olejem, roztartym z solą ząbkiem czosnku i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, posiekać. Kromki chleba natrzeć z jednej strony pozostałym ząbkiem czosnku i zrumienić na rozgrzanej na patelni łyżeczce masła, ostudzić, a następnie posmarować resztą masła. Pieczarki ułożyć na chlebie, posypać posiekanymi jajkami i 2 łyżkami posiekanych ziół (natki pietruszki, tymianku, rozmarynu, szałwii).

© 2000-2020 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.