Grzanki

Grzanki

autor: gsk, kategoria: grzanki
czas przygotowania: 5 min, Śr. ocena 0.00 / recenzji 0 , poziom trudności: 1 /3, kaloryczność: 2/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

Jajko rozkłucic z mlekiem w głębokim talerzu. Na drugi talerz wsypac bułkę tartą. Kromki chleba, pojedyńczo zanużac w mleku z jajkiem, tak, by były dobrze nasączone, a następnie dokładnie obtoczyc w bułce tartej.
Przygotowane kromki położyc na rozgrzanej patelni z olejem i smarzyc do zarumienienia (ok. 1 minuty na średnim ogniu). Przewrócic na drugą stronę, a na tej wierzchniej, gotowej położyc plastry sera żółtego. Gdy druga strona równierz się zarumieni - wówczas grzanki gotowe są do zjedzenia :)

© 2000-2020 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.