Aromatyczne curry z indyka

Aromatyczne curry z indyka

autor: hania811, kategoria: z drobiu, kuchnia indyjska
czas przygotowania: 30 min, Śr. ocena 5.00 / recenzji 9 , poziom trudności: 1 /3, kaloryczność: 2/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

Indyka pokroić na kwadraciki i posypać solą.
Bakłażana pokroić na pół plastry, posolić i odstawić aby puściły sok.

Cebulę, czosnek i imbir pokroić drobno.

Kolendrę, kmin i pieprz potraktować moździerzem - dodać resztę przypraw.

Zeszklić na oleju cebulę, czosnek i imbir, dodać indyka- usmażyć i dosypać wszystkie przyprawy.
Gdy zapachną dolać szklankę wody i zagotować.
Wrzucić fasolkę i dusić ok 10 min.

W tym czasie podsmażyć na oleju odsączone z soku bakłażany.

Gdy fasolka już będzie miękka dodać jogurt i bakłażany.

Wymieszać, spróbować i ewentualnie dodać jeszcze soli.

Podawać z ryżem.

© 2000-2019 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.