Pierś z kurczaka zapiekana z serem

Pierś z kurczaka zapiekana z serem

autor: Apsik, kategoria: z drobiu
czas przygotowania: 30 min, Śr. ocena 5.00 / recenzji 1 , poziom trudności: 1 /3, kaloryczność: 2/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka należy umyć i osuszyć papierowym ręczniczkiem. Posolić i oprószyć pieprzem, odstawić na kilka minut.
Paprykę mieloną wymieszać z mąką i obtaczać w niej filety z kurczaka.
Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć każdą pierś z obydwu stron.
Przyrumienione włożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika (180 stopni). Pozostawić na 5 minut. Po tym czasie posypać żółtym serem i zapiec do momentu rozpuszczenia sera.

© 2000-2020 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.