Zupa - krem z kalafiora

Zupa - krem z kalafiora

autor: 0nasty0, kategoria: zupy kremy
czas przygotowania: 30 min, Śr. ocena 0.00 / recenzji 0 , poziom trudności: 1 /3, kaloryczność: 1/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

Kalafior podzielić na części, starannie umyć, resztę warzyw
oskrobać lub obrać. Wszystkie warzywa (oprócz czosnku) z
dodatkiem przypraw ugotować w litrze wody uważając, by się nie
rozgotowały. Przed końcem gotowania wrzucić cały ząbek czosnku i Vegetę.
Można też dodać łyżkę masła.
Zdjąć garnek z ognia i zmiksować warzywa. Rozlać zupę do talerzy
i posypać posiekanym koperkiem.

:)

© 2000-2020 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.