Rafaello (bez pieczenia)

Rafaello (bez pieczenia)

autor: azzis, kategoria: ciasta z masą
czas przygotowania: 40 min, Śr. ocena 3.67 / recenzji 3 , poziom trudności: 1 /3, kaloryczność: 2/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

Z litra mleka odlać szklankę i wymieszać w niej obie mąki. Resztę mleka zagotować z 15 dag cukru i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać mieszaninę mleka z mąkami i zagotować tak jak budyń. Odstawić do ostygnięcia. Zmiksować masło z żółtkami i 10 dag cukru, po czym dodawać ostudzoną masę budyniową, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dno formy o wymiarach 30x25cm wyłożyć krakersami i wyłożyć na nie 1/3 masy. Ułożyć drugą warstwę krakersów, pokryć ją następną 1/3 ilości masy i na to ulożyć trzecią warstwę krakersów. Pozostałą masę wymieszać z większością wiórków kokosowych (pozostawić trochę do dekoracji) i wyłożyć na ostatnią warstwę krakersów. Wierzch posypać resztą wiórków kokosowych. Wstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny.

© 2000-2020 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.