Pomidorowa karkówka zapiekana

Pomidorowa karkówka zapiekana

autor: buksiulka25, kategoria: zapiekanki, kuchnia polska
czas przygotowania: 60 min, Śr. ocena 5.00 / recenzji 1 , poziom trudności: 2 /3, kaloryczność: 3/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

-karkówkę kroimy w cienkie plastry,solimy i pieprzymy z 1 strony, po czym smarujemy keczupem z 1 i 2iej strony (ja wlewam keczup do miski i obkładam,bo jest szybciej) i wkładamy na noc do lodówki

-smażymy z obu stron,dolewamy odrobinę wodymy i dusimy około godzinki

- na osobnej patelni podsmażamy cebulkę do miękkości

-do naczynia żaroodpornego wkładamy karkówkę plaster na plaster

-na to kładziemy śliwki

-oblewamy keczupem

-posypujemy majerankiem

-kładziemy cebulkę

-potem obsypujemy serem

-na koniec oblewamy majonezem

-nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 30 minut

-danie jest kaloryczne,ale jak dla mnie nie ma lepszej karkówki,na imprezach jest to u mnie w domu danie główne!!!!!

-S M A C Z N E G O -

© 2000-2020 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.