Szybkie Surimi

Szybkie Surimi

autor: Frau_Kuneguda, kategoria: przekąski na zimno, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie)
czas przygotowania: 15 min, Śr. ocena 0.00 / recenzji 0 , poziom trudności: 1 /3, kaloryczność: 1/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

Zagotować 3 litry wody, doprawić solą, cukrem, szczyptą kwasku cytrynowego.
Porozdzielane różyczki brokułów oraz pokrojoną w kostkę łodygę wraz z opcjonalnymi: papryką i kalarepą wsypywać partiami do gotującej się wody.
Warzywa gotować około 5 - 8 minut.
Ugotowane, twarde warzywa umieścić w misce z bardzo zimną wodą i kostkami lodu, aby zastopować gotowanie. Zmienić kilkukrotnie wodę, wyjąć warzywa na durszlak.
Osuszone warzywa posypać połamaną sałatą, pokrojonym pomidorem i surimi.
Przygotować sos, łącząc wszystkie składniki dressingu. Zalać sosem lub podać go osobno, aby każdy mógł sobie sam przyprawić sałatkę.

© 2000-2020 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.