Pieczona pierś indyka w ziołach

Pieczona pierś indyka w ziołach

autor: asiav, kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska
czas przygotowania: 40 min, Śr. ocena 0.00 / recenzji 0 , poziom trudności: 1 /3, kaloryczność: 1/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś nacieram przyprawami ,sola i pieprzem. potem związuję sznurkiem, Do naczynia żaroodpornego (może być brytfanka) wlewam 2 łyżki oleju , kładę indyka , polewam 6-7 łyżkami oleju i wstawiam do rozgrzanego na 200° piekarnika. Piec około 40 min. W połowie pieczenia przewrócić na druga stronę. Podawać w plastrach z pieczonymi(smażonymi) ziemniakami. Na zimno wyśmienita do pieczywa.

© 2000-2020 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.