Bułeczki z twarogiem i budyniem

Bułeczki z twarogiem i budyniem

autor: aliss06, kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska
czas przygotowania: 130 min, Śr. ocena 0.00 / recenzji 0 , poziom trudności: 1 /3, kaloryczność: 2/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

CIASTO:
Mleko lekko podgrzać i dodać drożdże rozpuszczone z cukrem. Dodać resztę składników, dobrze wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować farsz.

Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Rodzynki zalać ciepłą wodą i moczyć ok 10 min. Twaróg lekko rozbić blenderem lub mikserem, dodać cukier,żółtko, cynamon i stopniowo przestudzony budyń. Na koniec wrzucić odsączone rodzynki.

Wyrośnięte ciasto wałkować na grubość ok. 0. 5 cm. Nakładać farsz na brzegu ciasta i zwijać jak roladę. Odciąć od reszty i pokroić na mniejsze roladki. Gotowe bułeczki układać na blaszce i odstawić jeszcze do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować żółtkiem lub całym jajkiem. Piec aż się zarumienią.

© 2000-2019 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.