Sernik z bezą

Sernik z bezą

autor: aliss06, kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska
czas przygotowania: 90 min, Śr. ocena 0.00 / recenzji 0 , poziom trudności: 1 /3, kaloryczność: 2/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

Składniki ciasta dobrze zagnieść i wyłożyć na blachę. Ser zmielić. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mleko, budynie i stopniowo twaróg. Gotową masę wylać na ciasto (będzie bardzo rzadka) Piec w temp ok 180C przez 1 h. Białka, które pozostały ubić na sztywną pianę dodając 4 łyżki cukru. Wyłożyć na upieczone ciasto i piec jeszcze 15 min.

© 2000-2019 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.