Indyk w sosie brzoskwiniowo-estragonowym

Indyk w sosie brzoskwiniowo-estragonowym

autor: Ka_tarzynka, kategoria: z drobiu, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia fusion
czas przygotowania: 40 min, Śr. ocena 0.00 / recenzji 0 , poziom trudności: 1 /3, kaloryczność: 2/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

Indyka opłukać, rozłożyć, posolić i popieprzyć. Zwinąć i zawiązać nitką. Cały puc mięsa obsmażyć na złoto ze wszystkich stron, aby białko się ścięło. Przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody, wrzucić ziele, goździki i szczyptę estragonu. Dusić 30-40 minut, pod przykryciem, polewając mięso od czasu do czasu wytworzonym sosem.

Gotowe mięso ostudzić, pokroić w plastry.

Zrobić sos: śmietankę połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami, przyprawić estragonem, odrobiną soli i pieprzu.

Połączyć mięso z sosem, podgrzać i serwować z ryżem.

15.12.2009

© 2000-2020 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.