Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

autor: Smaczny, kategoria: z wołowiny, kuchnia węgierska
czas przygotowania: 60 min, Śr. ocena 5.00 / recenzji 1 , poziom trudności: 2 /3, kaloryczność: 2/3
Wróć do przepisu

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę o boku 3-4 cm. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę, dodać mięso i smażyć, aż nabierze złotawego koloru. Posypać mieloną papryką. Kostkę bulionową rozpuścić w 1/2 szklanki wody, wlać do mięsa i dusić ok. 30 min. Mięso powinno zmięknąć. Ziemniaki obrać i pokroić w półplasterki, dodać do mięsa wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pomidorami oraz pokrojoną w paseczki papryką. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Kiedy ziemniaki będą miękkie, danie jest gotowe.

© 2000-2020 Wizaż.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych w Wizaz.pl w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.