Wejdź
kawa arbuzowa
materiały PR
Przepisy

Arbuzowa kawa mrożona – przepis Ani Starmach

Potrzebujesz letniego orzeźwienia? Chcesz się odprężyć po ciężkim dniu? A może zbliżają się niespodziewani goście? Tego lata w każdej sytuacji baw się kawą razem z Anią Starmach i marką Jacobs! Ten niezwykły duet pomoże Ci odkryć nowe oblicze ulubionego napoju w wersji mrożonej. Projekt „Baw się kawą” to nie tylko zaproszenie do świata wyśmienicie przygotowanych, pięknie prezentujących się letnich napojów, ale przede wszystkim źródło pysznych inspiracji.
lipiec 01, 2014

Marka Jacobs wraz z Anią Starmach przygotowała tego lata projekt „Baw się kawą”, w którym zachęca do eksperymentowania i odkrywania nowych kawowych smaków. Na stronie www.przepisynakawe.pl znajdziecie autorskie przepisy Ani, które zadowolą nawet najbardziej wymagających kawoszy.

Specjalnie na tę okazję, marka Jacobs stworzyła również limitowaną edycję kawy z szablonami do kawowych posypek, które przyozdobią każdy napój fantazyjnym motywem.

Na stronie www.przepisynakawe.pl można znaleźć nie tylko przepisy, ale także piękne propozycje podania napojów. Kawa zaserwowana w słoiczku, z apetycznymi dodatkami, jak laska wanilii czy szczypta cynamonu, z kostkami lodu w kształcie ziarenka kawy, potrafi zrobić piorunujące wrażenie i stać się ozdobą każdego spotkania.

kawa arbuzowa
Koktajl z selera - idealny na piękną cerę

Arbuzowa kawa – przepis

Składniki:

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej np. Jacobs
  • 50ml wody
  • 2 plastry arbuza
  • 2 łyżeczki cukry trzcinowego
  • 4 kostki lodu do skruszenia
  • sok z połowy limonki
  • skórka z limonki

Przygotowanie: kawę wymieszaj z wodą. Arbuza, cukier, sok z limonki i kostki lodu zblenduj. Tak przygotowaną masę arbuzową ułóż w naczyniu. Zalej kawę. Udekoruj kawę skórką z limonki wymieszaną z cukrem trzcinowym. Gotowe! :)

Komentarze
koktajl z arbuza
123rf
Przepisy Top 3: przepisy na orzeźwiające napoje
Marzysz o orzeźwieniu? Te napoje pomogą cieszyć się z upalnego lata! Koniecznie wypróbujcie nasze przepisy!
Katarzyna Mordalska
czerwiec 11, 2014

Lemoniada Klasyczna, wszystkim znana, a jednak nigdy się nie nudzi – lemoniada , którą doceniamy  zwłaszcza latem.  Jak przygotować tradycyjną lemoniadę? Weź kilka cytryn (na każde pół litra wody wystarczy 2-3 cytryny), cukier lub miód do smaku, wodę i klika kostek lodu. Do wody dodaj cukier (miód), wymieszaj i wyciśnij sok z cytryny.   Do napoju możesz dodać świeżą miętę, która sprawi, że napój będzie jeszcze bardziej orzeźwiający. Porada: przed przecięciem cytryny przyciśnij ją mocno dłonią do blatu kuchennego (deski do krojenia) i przesuń kilkukrotnie do przodu i do tyłu. Przekrój owoc i wyciśnij sok – teraz będzie to o niebo łatwiejsze! :) Nie zapomnij schłodzić napoju w lodówce i dodać do niego kilku kostek lodu! Mrożona herbata malinowa Lubisz maliny? To świetnie, bo właśnie rozpoczął się sezon na te prawdziwe, soczyste, prosto z ogródka! Oprócz świeżych owoców polecamy pyszny napój, który z pewnością przyniesie ukojenie w upalny dzień. Przygotuj malinową herbatę (na litr wody powinny wystarczyć 3 torebki herbaty), dodaj do niej miód (lub cukier) – w zależności od preferencji smakowych. Napój ostudź i wstaw do lodówki na kilka godzin, ale to nie koniec... Gwiazdą tego napoju będzie… lód! Do pojemnika na kostki lodu włóż po jednej malinie, zalej wodą (mineralną, przegotowaną lub przefiltrowaną). Zamroź. Jeśli maliny wchłonęły odrobinę wody i wystają ponad powierzchnię lodu, uzupełnij przegródki wodą i ponownie zamroź. Do wysokich szklanek wrzuć po kilka kostek lodu i zalej je mrożoną herbatą. Udekoruj świeżą miętą. Taki napój będzie nie tylko wyjątkowo smakował, ale również wyglądał zjawiskowo! Koktajl z arbuza Brzmi oryginalnie? Zapewniamy, że tak też smakuje, a przygotowanie tego napoju jest naprawdę banalne! Wystarczy, że zmiksujesz arbuza w...

Przeczytaj

Nasze akcje