klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
przyprawa do jajek appetita
materiały PR
Przepisy

Aromatyczna Wielkanoc z przyprawami Appetita

Wielkanoc to bogactwo rodzimych zwyczajów, przekazywane z pokolenia na pokolenie tradycje oraz uczta smaków. Ukoronowaniem świątecznego menu, będą aromatyczne mieszanki przyprawowe Appetita z linii Gotujemy po polsku. Dzięki nim przygotowanie wielkanocnych specjałów stanie się proste, a tradycyjne dania nabiorą głębokiego aromatu.
Katarzyna Mordalska
luty 02, 2015

W dawnej Polsce wierzono, że obfitość świątecznego stołu wróżyła dobrobyt i pomyślność. Święta to triumfalny powrót produktów zakazanych w czasie postu i bogactwo różnorodnych dań. Na tradycyjnym stole nie mogło wówczas zabraknąć jaj, ćwikły oraz żurku lub białego barszczu. Aby zupy zyskały głęboki smak i niepowtarzalny aromat wystarczy użyć dedykowanej im Przyprawy do żurku i barszczu białego Appetita, która nada im niepowtarzalnego charakteru.

przyprawa do zurku

 

Atrybutem Wielkanocy jest jajko, które stanowiło przedmiot kultu już w starożytności. Jajka zawieszano  m.in. pod sufitami egipskich świątyń. Symbolizowały one wszechświat, siłę życiową, płodność i odrodzenie. Jajka zdobiono w celach magicznych, a w ludowych wierzeniach zwyczaj ten uważany był za jeden z warunków zapewnienia ciągłości świata. Jajka stały się również istotnym składnikiem wielkanocnego menu. Aromatyczna kompozycja ziół i przypraw w Przyprawie do potraw z jajek Appetita urozmaici smak m.in. jaj faszerowanych, past i sałatek jajecznych.

przyprawy do jajek

Ceny:

Przyprawa do potraw z jajek (20g) cena ok. 1,30 zł   

Przyprawa do żurku i barszczu białego (20 g) cena ok. 1,30 zł 

Komentarze
Batida zające piernikowe
materiały PR
Przepisy Wielkanocne menu od Batidy
Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, a Ty po upraniu kilogramów firanek, umyciu wszystkich okien i gruntownym odkurzeniu mieszkania nie masz już siły na gotowanie i świąteczne wypieki? Wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania wielkanocnego śniadania i obiadu możesz wyczarować kilkoma kliknięciami myszy! Sprawdź wielkanocną ofertę cateringu Batida.
Katarzyna Mordalska
marzec 27, 2015

Tradycyjny żurek Szeroka oferta pozwoli Ci na skomponowanie menu, które spełni Twoje oczekiwania. Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez tradycyjnego żurku z białą kiełbasą i jajkiem. Wyjątkowy smak musi zostać dopełniony przez wyjątkowe podanie. Kucharze Batidy serwują żurek w chlebie. Wielkanocny pasztet Już nie musisz się martwić, czy wielkanocny pasztet nie wyjdzie zbyt suchy. W ofercie znajdziesz tradycyjny pasztet wieprzowy lub z dodatkiem zielonego pieprzu, a także pasztet z wątróbek z żurawiną. Wielkanocne słodkości Ciasta i desery nie są Twoją mocną stroną? Słodkości od Batidy są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim wyglądają zjawiskowo!   Skomponuj swoje menu na stronie: www.batida.pl

Przeczytaj
wielkanocny stół
123rf
Przepisy Na wielkanocnym stole
Nigdzie chyba Wielkanoc nie ma tak bogatej tradycji kulinarnej jak u nas. Jesteśmy do niej bardzo przywiązani i dokładamy wielu starań, aby zwłaszcza śniadanie w wielkanocną niedzielę, niczym tej tradycji nie uchybiało.
Łucja Zbieniewska
marzec 19, 2010

Już od samego rana kuszą nas przystawki z jaj, sałatki, mięsa i wędliny, baby i mazurki. Wszystko pięknie udekorowane, po to by uczcić te święta. Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jaj, sałatek, wędlin, mięs na zimno i na ciepło, żurku, a także babek, mazurków i serników. W te święta nie podaje się ryb. Dziś to się zmienia, ale przez wieki ryby były głównym pożywieniem podczas poprzedzającego święta Wielkiej Nocy postu. Nasza Wielkanoc to święto mięsa. W niedzielę najważniejszym posiłkiem jest śniadanie. Tradycyjnie zaczyna się od potraw z jaj. Dzielimy się nimi, składając sobie życzenia. Podobno im więcej potraw z jaj przygotujemy, tym lepiej będzie się nam wiodło. Na naszym stole pojawia się również dużo mięs i wędlin: szynka i kiełbasa, przede wszystkim biała przygotowana na wiele sposobów, pasztety. Po przystawkach podajemy żurek, oczywiście z jajami na twardo i ziemniakami, oraz pieczoną białą kiełbasą często z różnymi dodatkami. Niezastąpione są babki, mazurki i serniki – to one kończą uroczyste śniadanie.

Przeczytaj
przyprawa do żurku appetita
Przepisy Gotujemy po polsku - przyprawy marki Appetita
Kuchnia staropolska pachniała jałowcem, majerankiem, kolendrą oraz kminkiem. Dziś jej smak pomoże odkryć linia autorskich mieszanek przyprawowych: Gotujemy po polsku marki Appetita, łączących w sobie aromat ziół i przypraw, które nadają daniom piękny kolor oraz głęboki smak i zapach.
Katarzyna Mordalska
grudzień 02, 2013

Linia mieszanek  Gotujemy po polsku to niezastąpiona pomoc w każdej kuchni. Stanowią kompendium wiedzy o polskiej kuchni i ułatwią przygotowywać tradycyjne dania nawet niedoświadczonym kucharzom. Ważną pozycją w polskiej kuchni są potrawy mięsne. Wymagają jednak właściwego doprawienia. Przyprawa do kurczaka, Przyprawa do kurczaka pikantna, Przyprawa do kurczaka słodko kwaśna, Przyprawa do mięsa mielonego, Przyprawa do żeberek, Przyprawa do gulaszu, Przyprawa do mięsa wieprzowego oraz  Przyprawa do golonki stanowią kompozycje starannie dobranych ziół i przypraw, które sprawią, że duszone, pieczone, grillowane oraz smażone mięsa będą zachwycać głębokim smakiem i aromatem. W bogatym wachlarzu mieszanek przyprawowych każdy znajdzie tę, dzięki której przygotuje swoje ulubione danie. Linia Gotujemy po polsku obejmuje także: Przyprawę do ryby, Przyprawę do frytek i ziemniaków, Przyprawę do jajek, Przyprawę do potraw z fasoli, Przyprawę do flaków, Przyprawę do bigosu po staropolsku, Przyprawę do żurku i barszczu białego oraz  Przyprawę do gołąbków. Mieszanki przyprawowe Appetita posiadają naturalne receptury, bez sztucznych dodatków i konserwantów, w tym glutaminianu sodu. Zawierają tylko składniki pochodzenia naturalnego oraz surowce poddawane restrykcyjnym kontrolom jakości. Cena : ok. 1,35zł/ szt.

Przeczytaj
wolna kurka jaja
Przepisy Kurka Wolna – jaja od kur z chowu wolno wybiegowego
Koniec z szarością na półce z jajkami! Poznaj produkt unikalny – Kurka Wolna to jaja z chowu wolno wybiegowego. Jaja takich kur są smaczne i zdrowe jak żadne inne! A kolorowe opakowanie sprawi, że na pewno z łatwością znajdziesz je w sklepie.
Katarzyna Mordalska
wrzesień 09, 2013

Kupując jajka powinniśmy wybierać te z oznaczeniem „1” albo „0”, a więc te, które pochodzą od kur z chowu wolno wybiegowego. Dlaczego?Ponieważ kura, która żyje zgodnie z tradycyjnymi zwyczajami hodowlanymi znosi smaczniejsze i zdrowsze jajka! Odzwierciedleniem środowiska, w którym żyje kura jest jakość jajek. Kury z wolnego wybiegu mają więcej przestrzeni, mogą wychodzić z kurnika na zewnątrz, są lepiej żywione, nie są zestresowane, a co za tym idzie są po prostu zdrowsze. Im lepsze warunki bytowania kury tym lepsza jakość zniesionego jajka, co przede wszystkim przekłada się na jego wartość odżywczą i lepszy smak – mówi Magdalena Jarzynka, Specjalista do Spraw Żywienia Człowieka, dietetyk. Często narzekamy, że wszystkie opakowania jajek wyglądają tak samo. Półka sklepowa z jajkami była wyjątkowo nieatrakcyjna – aż do teraz! Opakowanie jajek Kurki Wolnej jest wyjątkowe - kolorowe, z charakterystycznym śladem kurzych łapek, dzięki czemu klient od razu rozpozna produkt na sklepowej półce. Jajka pakowane są po 6 i 10 sztuk w rozmiarach M oraz L Cena: ok. 0,89 zł /szt.

Przeczytaj