klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
Bukiet Smaku Kamis
materiały PR
Przepisy

Bukiet Smaku Kamis pełen warzyw i przypraw!

Kamis przedstawia nową, uniwersalną przyprawę - Bukiet Smaku. To unikalna receptura z dużą zawartością warzyw oraz nutą starannie dobranych przypraw zamknięta w wygodnym opakowaniu.
Katarzyna Mordalska
wrzesień 14, 2012

Bukiet Smaku Kamis

Bukiet Smaku Kamis to propozycja dla miłośniczek tradycyjnej kuchni domowej - duża zawartość warzyw (15,1%) oraz starannie wyselekcjonowane, tradycyjne polskie przyprawy t.j. liść laurowy i ziele angielskie. Wśród znajdujących się w Bukiecie Smaku warzyw znajdziemy klasyczne składniki przyprawy uniwersalnej: marchew, pietruszkę, pora, czy cebulę, a także dodatek pomidorów oraz papryki.

Przyprawa Bukiet Smaku polecana jest do wszystkich potraw, w szczególności do zup, sosów, mięs, ryb, sałatek, do potraw duszonych i pieczonych. Kamis gwarantuje pełnię smaku w każdym daniu!

Opakowania Bukietu Smaku zostały wyposażone w praktyczny system typu: 'otwórz/zamknij', który ułatwia wielokrotne stosowanie przyprawyi zapewnia jej świeżość.

Cena uniwersalnej przyprawy Bukiet Smaków Kamis: 7,20zł / 500g oraz 3,25zł / 200g.

Komentarze
przyprawa kamis
Przepisy Mieszanka przypraw do dań włoskich Kamis
W oparciu o tradycyjne receptury Kamis przygotował specjalną linię produktów dla wielbicieli dań ze słonecznej Italii. Mieszanki przypraw zawierają naturalne zioła i przyprawy o intensywnym aromacie. Kamis do dań włoskich to cztery nowości: przyprawa do spaghetti Carbonara, przyprawa do spaghetti Bolognese, przyprawa do pizzy sycylijskiej oraz przyprawa do pomidorów.
Katarzyna Mordalska
październik 14, 2013

Przyprawy do Spaghetti Carbonara Mieszanka przypraw do spaghetti Carbonara zawiera m. in.: cebulę, czosnek, gałkę muszkatołową, natkę pietruszki, pieprz biały, bazylię i tymianek. Intensywnie ziołowy sos w połączeniu z wędzonym boczkiem, podkreśla włoski charakter dania. Proste w przygotowaniu spaghetti będzie smakowało całej rodzinie. Przyprawa do Spaghetti Bolognese Spaghetti jest bardzo lubianym w Polsce daniem, serwowanym zarówno podczas spotkań towarzyskich jak i rodzinnego obiadu.  Sekretem wspaniałego smaku sosu jest mieszanka przypraw, która zawiera m in.czosnek, oregano, szczypiorek, bazylię, natka pietruszki, płatki słodkiej papryki i chili. Makaron z gęstym sosem z przyprawami, świeżymi pomidorami oraz mielonym mięsem to prawdziwa uczta dla wielbicieli włoskich specjałów. Przyprawa do pizzy sycylijskiej Najlepsza pizza to kompozycja odpowiednio dobranych składników: warzyw, serów, sosów, ciasta oraz aromatycznych przypraw. Przygotowując to danie samodzielnie możemy zadbać o to, by było zdrowe i smaczne. Mieszanka przypraw zapewni nam doskonałe proporcje aromatycznych ziół. Wyraźnie czosnkowa nuta smakowa ze szczyptą słodkiej papryki, bazylii, oregano i natki pietruszki to tajemnica smaku i aromatu prawdziwej sycylijskiej pizzy. Przyprawa do Pomidorów Kuchnia włoska słynie z doskonałych sałatek, których głównym składnikiem są pomidory.W słonecznej Italii spożywane są na rożne sposoby od surowych, gotowanych i smażonych po suszone i sproszkowane lub podawane w formie pesto. Aby ułatwić przygotowanie  dań z pomidorami Kamis przygotował mieszankę przypraw w skład, której wchodzą m. in. czosnek, pieprz czarny, papryka słodka i natka pietruszki. Dzięki mieszance otrzymamy intensywny ostro-słodki aromat caprese. Cena: 1,99zł/ szt.

Przeczytaj
sos chamoy
Przepisy Sos Chamoy do świeżych owoców – przepis
Kuchnia meksykańska podbija światową kuchnię, jeśli chcesz podążać zgodnie ze światowymi trendami w smakach, wypróbuj przepis na meksykański dip do świeżych owoców – sos Chamoy!
Katarzyna Mordalska
luty 07, 2014

Raport przedstawiony przez firmę McCormick i markę Kamis –Trendy w Smakach 2014 , wśród najważniejszych trendów kulinarnych wymienia meksykańską ofensywę. To znak, że meksykańskie potrawy i składniki zdobywają światowe stoły – w każdym zakątku świata konsumenci odkrywają nowe aspekty tych smacznych, a jednocześnie zwyczajnych potraw.   Można kupić Chamoy o różnym stopniu ostrości. W domu można go łatwo przygotować z dżemem morelowym, sokiem z limonki i papryczkami chili. Przepis na Sos Chamoy Składniki: 1 szklanka dżemu morelowego; 1/4 szklanki świeżego soku z limonki; 1 łyżeczki pieprzu kolorowego (np. Pieprz kolorowy Kamis); 1 łyżeczka papryczek chili (może być w formie przyprawy). Z podanej ilości składników można przygotować ok. 1 i 1/3 szklanki sosu . Przygotowanie : Wsyp wszystkie składniki do blendera i przykryj. Zmiksuj na średnich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Sos przechowuj w zamkniętym pojemniku w lodówce przez maksymalnie 5 dni.

Przeczytaj
kamis fix
materiały PR
Przepisy 9 pomysłów na obiad z Kamis Fix
Nie masz pomysłu na ciekawe danie? Nie masz czasu na gotowanie? Skorzystaj z Fixów Kamis. Zapiekany ryż z jabłkami i cynamonem, cynamonowe racuszki z twarożkiem czy kurczak z ryżem i ananasem – to tylko kilka z 9 nowych propozycji na ciekawe danie, które przyrządzisz dzięki Fixom Kamis.
Katarzyna Mordalska
grudzień 03, 2013

Przygotowywanie dań z białego mięsa jest proste i szybkie. To dlatego Kamis postanowił wzbogacić swoje dotychczasowe portfolio Kamis Fix o dwie jesienno-zimowe drobiowe premiery. Kurczak z ryżem i ananasem to aromatyczny fix przyprawiony m.in. czosnkiem, imbirem oraz kurkumą. Wszystkie te przyprawy znane są od lat ze swoich właściwości rozgrzewających i wzmacniających odporność organizmu. Drugim pomysłem na aromatyczną potrawę na bazie drobiu jest  Risotto z kurczakiem i warzywami , które również zawiera wzmacniający czosnek, a także wyraziste w smaku zioła – bazylię i oregano. Kamis przygotował również kilka ciekawych pomysłów na zaspokojenie naszego zimowego apetytu, m.in.: przepyszne Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym . Alternatywą dla nich jest kolejny nowy Kamis Fix Gulasz myśliwski na bazie m.in. rozmarynu, który nadaje potrawie przyjemną korzenną woń i delikatnie gorzki smak, a także Fasolowy kociołek doprawiony intensywnym i aromatycznym majerankiem, czosnkiem oraz pomidorami. Kolejnym nowym daniem jest Kamis Fix Zapiekany makaron z parówką , który został wzbogacony odpowiednio skomponowaną mieszanką czosnku, oregano, bazylii oraz szczypiorku. Kamis nie zapomina o dzieciach.  Zapiekany ryż z jabłkiem i cynamonem, C ynamonowe racuszki z twarożkiem oraz klasyczne Placki ziemniaczane z cebulką sprawią, że nawet największy niejadek zje obiad ze smakiem. Cena: Kamis Fix Kurczak z ryżem i ananasem - 2,99 zł Kamis Fix Risotto z kurczakiem i warzywami - 2,99 zł Kamis Fix Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym - 2,99 zł Kamis Fix Gulasz myśliwski - 2,99 zł Kamis Fix Fasolowy kociołek - 2,99 zł Kamis Fix Zapiekany ryż z jabłkiem i cynamonem - 2,99 zł Kamis Fix Zapiekany makaron z parówką - 2,99 zł Kamis Fix Cynamonowe racuszki z twarożkiem - 5,65 zł Kamis Fix Placki ziemniaczane z cebulką - 5,65...

Przeczytaj
zupa pomidorowa
Przepisy Gulasz i zupa pomidorowa z nutą sosu sojowego
Lubisz kuchnię azjatycką i sos sojowy? Zobacz jak świetnie sprawdzi się w też w polskiej kuchni - w gulaszu i zupie pomidorowej.
Katarzyna Mordalska
luty 01, 2013

Sos sojowy w charakterystyczny sposób wzbogaca oryginalny smak potraw. Jego naturalne właściwości i głęboki, słonawy bukiet sprawiają, że jest świetnym zamiennikiem tradycyjnej soli . Miłośnicy zdrowia i kulinarnych eksperymentów szybko docenili tą przyprawę i zaczęli uzupełniać nim klasyczne polskie sałatki, zupy i mięsne pieczenie. Zachęcamy do wypróbowania szybkich i prostych w wykonaniu przepisy na potrawy z nutą sosu sojowego Kikkoman: Gulasz wołowy z chilli: 150 g ryżu basmati 2 czerwone cebule 2 marchewki 60 g polędwicy wołowej cienko pokrojonej w paski 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman 100 ml bulionu pół papryczki chilli 115 g szpinaku 4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki Ugotuj ryż. W garnku podsmaż posiekaną cebulę, chilli oraz marchewkę. Następnie dodaj pokrojone mięso i smaż około 10 minut. Dodaj sos sojowy Kikkoman oraz pół szklanki bulionu, kolejno posiekany szpinak i gotuj około 30 minut. Podawaj z ryżem oraz posiekaną natką pietruszki. Zupa pomidorowa 2 puszki krojonych pomidorów (w sezonie 1/2kg świeżych pomidorów) cebula drobno pokrojona 4 ząbki czosnku kostka bulionu i 200ml wrzątku lub 200ml rosołu drobiowego natka pietruszki śmietanka kremowa 1 łyżka oliwy sos sojowy Kikkoman pieprz lub chilli Cebulę obrać, pokroić na drobno i zeszklić na patelni razem z czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Lekko poddusić, nie przyrumienić. Dodać pomidory świeże lub z puszki . Podgotować na małym ogniu ok. 25 minut. Całość zmiksować w blenderze. Zalać wcześniej przygotowanym rosołem, dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku sosem sojowym Kikkoman. Rozlać na talerze dekorując śmietanką. Smacznego!

Przeczytaj