klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
panierowany brokuł
materiały PR
Przepisy

Chrupiąca nowość od Aves - brokuł w panierce!

Pyszny, chrupiący brokuł w złocistej panierce to smakowita nowość firmy Aves.
Katarzyna Mordalska
październik 04, 2012

panierowany brokuł

Brokuły powinniśmy jeść jak najczęściej, gdyż zawierają mnóstwo wartości odżywczych, witamin, soli mineralnych. Nowość Aves - brokuł panierowany - to nie tylko smaczne ale i zdrowe danie. Kawałki starannie wybranych warzyw obtoczone zostały chrupiącą, złocistą panierką, która w połączeniu z soczystym, zielonym brokułem tworzy pyszną, pachnącą, i apetyczną propozycję kulinarną.

Brokuł panierowany Aves to głęboko mrożone danie, w skład którego wchodzi w 85 % brokuł, i w 15 % delikatna panierka, gotowe  do spożycia po kilkuminutowej obróbce termicznej. Po usmażeniu na rozgrzanym oleju w temperaturze 150 °C- 160 °C przez około 4 – 5 minut można podawać go jako przekąskę lub dodatek do innych potraw.

Cena brokułu w panierce Aves: 5,50zł / 400g

Komentarze
konkurs urodzinowy wizaz
Fotolia, materiały PR
Przepisy Konkurs kulinarny na 15-lecie portalu Wizaż.pl - wyniki
W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? Zrób kulinarny prezent na 15. urodziny portalu Wizaż.pl! Pokaż nam swoje popisowe danie w urodzinowej aranżacji i wygraj 1 z 3 kultowych amerykańskich wolnowarów!
Katarzyna Mordalska
czerwiec 10, 2015

Na dobrym przyjęciu urodzinowym nie może zabraknąć niczego – dania głównego, przystawek, przekąsek, deserów, ciast czy napojów. Popuść wodze fantazji i   przygotuj swoje popisowe danie specjalnie na 15. urodziny Wizaż.pl! Biorę udział! Zwycięskie przepisy wyłoni redakcja portalu Wizaż.pl. Pod uwagę weźmiemy pomysłowość przepisu oraz walory estetyczne zdjęcia. Laureaci Dziękujemy za wspaniałe przepisy! Wybierając laureatów, doceniliśmy kreatywność i fakt, że stworzyłyście dania specjalnie na potrzeby konkursu. Gratulujemy! 1 miejsce: Sałatka urodzinowy bukiet   2 miejsce: Racuszki  3 miejsce: Zielona tarta z truskawkami   Zdecydowaliśmy się wyróżnić jeszcze dwie prace, które nagrodzimy upominkami-niespodziankami: Leśny mech z truskawką i kremem Śmietankowo - budyniowym Faszerowana papryka pod serowo-ziołową-kołderką KONKURS Pokaż nam swoje popisowe danie! 1. Swój przepis dodaj w kategorii  „Konkurs - popisowe danie na urodziny” . 2. Dodaj zdjęcie z urodzinową aranżacją - wystarczy kartka z życzeniami, ale wszelkie inne dekoracje mile widziane. :) 3. Przed udziałem w konkursie zapoznaj się z regulaminem . NAGRODY I miejsce Wolnowar Crock-Pot 6l saute , w którym przygotujesz danie nawet dla 7 osób. Obok funkcji timera, który pozwoli dokładnie określić czas gotowania oraz funkcji podtrzymywania temperatury posiada unikalne naczynie saute, które umożliwia używanie go na kuchni, aby ograniczyć ilość używanych naczyń. Z wolnowarem Crock-Pot oszczędzisz czas i energię. II miejsce Wolnowar Crock-Pot 5,7l , który pozwala na przygotowanie potrawy dla 6 osób. Dzięki funkcji timera ustawisz dokładny czas przygotowania potrawy, a po jego upływie wolnowar przejdzie w tryb podtrzymywania temperatury. Z wolnowarem Crock-Pot oszczędzisz czas i energię. III miejsce...

Przeczytaj
dania jednogarnkowe
123rf
Przepisy Dania jednogarnkowe – zdrowe, tanie i sycące
Codzienne zadajemy sobie pytanie: co zrobić na obiad? Jest ono o tyle trudne, że oprócz rodzaju zupy musimy wymyślić również potrawę, którą zaserwujemy na drugie danie. Żeby ułatwić sobie przygotowywanie obiadu, warto zdecydować się na tzw. danie jednogarnkowe, które z powodzeniem zastąpi tradycyjny posiłek. Zobacz przepisy na najsmaczniejsze potrawy 2w1!
Łucja Zbieniewska
wrzesień 22, 2013

Potrawy jednogarnkowe to świetna alternatywa dla tradycyjnego obiadu. Mają same zalety:  są niedrogie, łatwe w przygotowaniu, przeważnie zawierają mnóstwo zdrowych warzyw, a dzięki dodatkowi mięsnemu są naprawdę treściwą potrawą. Przygotowując takie danie masz nieskończenie wiele możliwości eksperymentowania! Możesz dowolnie zwiększać ilość warzyw lub mięsa, udoskonalić potrawę dodatkowym składnikiem i doprawić ją tak, jak lubisz – danie jednogarnkowe może mieć łagodny smak ziół lub wyrazisty, ostry smak papryki. Wszystko zależy od twoich preferencji i wyobraźni! Masz dość tradycyjnych dań jednogarnkowych takich jak fasolka po bretońsku czy gulasz? Wypróbuj nasze przepisy na bogracz, leczo lub spolszczoną wersję burrito! Bogracz na bogato! Składniki (na ok. 10 porcji): 2 kg mięsa wieprzowego ½ kg cebuli kostka smalcu (nie wsiąka w mięso jak olej) ½ kg ziemniaków 4 ząbki czosnki Słoik koncentratu pomidorowego Zacierka Kminek, papryka słodka i ostra, sól, pieprz Przygotowanie : Mięso wieprzowe i cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść smalec i zeszklij na nim cebulę. Dodawaj partiami mięso, a kiedy się usmaży - przełóż do rondla i dopraw przyprawami. Dolej odrobinę wody i duś do miękkości. W osobnym garnku, w małej ilości osolonej wody, ugotuj ziemniaki. Kiedy się ugotują przelej je (wraz z wodą) do mięsa. Do całości dodaj zacierkę. Jeśli nie masz gotowej zacierki, przygotuj ciasto z jajka, mąki i wody i zetrzyj na tarce o grubych oczkach (wprost do garnka) . Teraz, niech wszystko razem chwilkę się pogotuje (ok. 10 minut). Na koniec dopraw danie czosnkiem i koncentratem pomidorowym – gotowe. Ta potrawa najlepiej smakuje z pieczywem. Smacznego :) Rada : jeśli chcesz, żeby danie nabrało meksykańskiego charakteru, zrezygnuj z ziemniaków i zastąp je fasolą i kukurydzą konserwową, a zamiast pieczywa...

Przeczytaj
hochland piato
materiały PR
Przepisy Hochland Piato do smarowania - smak kuchni śródziemnomorskiej
Hochland Piato do smarowania produkowany jest na bazie sera solankowego, a dzięki wyrazistym i intensywnym dodatkom ma prawdziwie śródziemnomorski smak.
Katarzyna Mordalska
maj 29, 2013

Hochland Piato występuje w trzech wariantach smakowych: oryginalnym, z papryczką chili i bazylią oraz z czosnkiem i bazylią. Nie bez znaczenia jest nazwa serka. „Piato” po grecku znaczy „danie”, stąd nietrudno się domyślić, że serek ma wiele zastosowań. Dzięki swojej kremowej konsystencji idealnie nadaje się do smarowania kanapek, jak również do dipów czy kremów. Hochland Piato cena - 3,99zł / 150g

Przeczytaj
Danie Prowansalskie Hortex
materiały PR
Przepisy Danie prowansalskie Hortex- szybko, lekko i zdrowo
Czerpiąc inspirację z kuchni prowansalskiej Hortex w linii Dania Świata oferuje Danie Prowansalskie. Lawenda, cykady, niezwykłe kolory, czarująca muzyka i urzekające krajobrazy, a do tego pyszna kuchnia zaspokajająca wymagania najbardziej wybrednych smakoszy... Skusisz się?
Katarzyna Mordalska
lipiec 16, 2013

Pyszny, soczysty kurczak z ryżem w połączeniu z chrupiącą marchewką, smakowitym brokułem i dojrzałą, złocistą kukurydzą - tak z w skrócie można opisać Danie Prowansalskie Hortex. Do tego szczypta starannie skomponowanej przyprawy (dołączona jest do opakowania), w składzie której znajdziemy:  estragon zwany przez Francuzów królem przypraw, pobudzający apetyt rozmaryn , aromatyczną bazylię i tymianek , oregano o intensywnym zapachu, orzeźwiającą miętę , zwiększający kruchość i delikatność mięs  majeranek , pobudzającą trawienie szałwię i łagodzący smak całości  cząber i gotowe. Danie Prowansalskie Hortex cena - 9,90zł / 700gr

Przeczytaj