klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
Croissant Czas na party
Przepisy

Croissanty „Czas na party” - kawowy i karmelowy

Pyszne rogale zostały nadziane dwoma najbardziej smakowitymi nadzieniami: kakaowym i karmelowym.
Katarzyna Mordalska
maj 20, 2013
Croissant Czas na party

Kakao to popularny składnik używany w kuchni. Tradycyjnie używamy go do przygotowania potraw słodkich – ciast, deserów, kakao z ciepłym mlekiem i naleśników.  To główny składnik zniewalającej czekolady. W nowym rogaliku „Czas na party” wypełnionym nadzieniem kakaowym możemy liczyć na wyjątkową rozkosz smaków. Natomiast karmel to palony cukier, który w procesie karmelizacji otrzymuje piękną barwę i smakuje w zupełnie wyjątkowy sposób. Jest wspaniałym dodatkiem i ozdobą deserów, ciast, gofrów i lodów. Nieodmiennie kojarzy się z toffi i cukierkiem z dzieciństwa tzw. krówką. Zawsze smakuje fantastycznie i ze względu na swoją wyjątkową słodycz, poprawia nam nastrój w kilka sekund.
 
Croissant nastraja pozytywnie i działa energetyzująco. Może być wspaniałą przekąską w pracy, w szkole, na uczelni, pikniku lub po wysiłku fizycznym, także podczas szalonych zabaw.

Croissant Czas na party cena - 1,59 zł / 55g

Komentarze
dżem runoland
materiały PR
Przepisy Dżem rabarbarowo-truskawkowy Runoland
Rabarbar to jedna z tych roślin, które większość z nas pamięta z dzieciństwa – bo latem u babci piło się rabarbarowy kompot. Gdy świat się zmienił, wszędzie można było kupić sok z pomarańczy i może dlatego zapomnieliśmy o rabarbarze. Ale nieco zapomniane warzywo (tak - warzywo, nie owoc) znowu wraca do łask – firma Runoland proponuje pyszny dżem rabarbarowo-truskawkowy!
czerwiec 13, 2014

Firma Runoland proponuje na lato dżem rabarbarowo-truskawkowy . Zawiera 60% owoców, z czego 2/3 to rabarbar, a 1/3 truskawki. Dżem jest słodki, bo z truskawek i lekko kwaskowy, bo z rabarbaru :) Najlepiej smakuje na świeżym, chrupiącym pieczywie, choć sprawdzi się także jako dodatek do deserów i ciast. Pycha! Cena: 3,90zł/ 240g

Przeczytaj
papier do pieczenia
materiały PR
Przepisy Papier do pieczenia i do... dekoracji!
Czy papier do pieczenia służy wyłącznie... do pieczenia? Oczywiście, że nie!
Katarzyna Mordalska
sierpień 27, 2014

Papierowy pergamin, którym zwykle wykładamy blachę, by nie przywierało do niej ciasto, świetnie nadaje się również do efektownego dekorowania ciast, tortów i babeczek. Możemy użyć go na kilka sposobów. Szablon do dekoracji Możemy wyciąć z papieru szablon odwzorowujący kształt blachy do pieczenia lub foremek (następnie należy zrobić w papierze dowolne, fikuśne dziurki i otwory, przez które przesypiemy cukier puder, kakao lub inny składnik do dekoracji. Papierowy rękaw cukierniczy Możemy też zwinąć papier w rulon, przez który przeciśniemy masę lub krem do dekoracji. To takie proste!

Przeczytaj
galaretka multiwitamina Gellwe
materiały PR
Przepisy Multiwitamina - nowy smak galaretki Gellwe
Gellwe przedstawia pierwszą w Polsce galaretkę o smaku multiwitaminy.
Katarzyna Mordalska
listopad 05, 2012

Wybór nowego smaku galaretki Gellwe nie jest przypadkowy - multiwitamina jest bowiem jednym z najpopularniejszych wariantów soków i napojów. Galaretka multiwitamina, oprócz niepowtarzalnych walorów smakowych oraz wspaniałego koloru, zawiera witaminę C i B12 oraz kwas foliowy. Intensywny smak owoców egzotycznych sprawia, że galaretka smakuje doskonale bez dodatków, jak również w towarzystwie owoców oraz w duecie z bitą śmietaną. Lekka i smaczna idealnie sprawdzi się także na świątecznym stole jako uzupełnienie ciast i deserów. Cena galaretki multiwitamina Gellwe: 1,30zł

Przeczytaj
biszkopt emix
materiały PR
Przepisy Nowość: biszkopt w proszku Emix
Biszkopt… z pozoru proste ciasto, jednak jego upieczenie graniczy prawie z cudem. Dlatego warto korzystać ze sprawdzonych receptur, które są gwarancją sukcesu. Biszkopt w proszku Emix to nowa smakowita propozycja tej firmy. Jest łatwy w przygotowaniu i naprawdę pyszny!
Katarzyna Mordalska
maj 15, 2014

Biszkopt jest podstawą wielu ciast. Z łatwością można zamienić go w tort, śmietanowiec, czy lekkie ciasto owocowe. Ciasto biszkoptowe Emix wyśmienicie smakuje zaraz po upieczeniu, kiedy jeszcze ciepłe i przyjemnie rozchodzi się na podniebieniu. Zarówno ciepłe, jak i już ostudzone ciasto jest wspaniałym dodatkiem do popołudniowej herbaty lub kawy, a dzieciom najbardziej smakuje ze szklanką mleka lub kakao. Biszkopt Emix można przygotować bez żadnego wysiłku. Do jego przygotowania potrzebujemy tylko odrobiny wody i 3 jaj. Następnie miksujemy dokładnie wszystkie składniki i wstawiamy ciasto do piekarnika. Jeśli biszkopt ma być ciemny - do ciasta dodajemy 2 łyżki ciemnego kakao. Gotowe :) Cena:  3,50 zł/ 300g

Przeczytaj