klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
cukier puder trzcinowy diamant
materiały PR
Przepisy

Cukier Puder Trzcinowy Diamant

Cukier puder trzcinowy Diamant pozwala na odkrywanie nowych walorów smakowych - doskonale nadaje się do wypieków, kremów i egzotycznych deserów. Jest niezastąpiony podczas przygotowywania np. smacznej polewy i lukru o złocistej barwie i charakterystycznym trzcinowym posmaku.
Katarzyna Mordalska
listopad 28, 2013

cukier

Cukier puder trzcinowy Diamant jest wyjątkowy nie tylko ze względu na swój smak, ale i unikalność. To jedyny cukier trzcinowy w formie pudru produkowany w Polsce i dostępny dla konsumentów na szeroką skalę w sieciach handlowych. To świetna oferta dla tych, którzy poszukują oryginalności i nowych inspiracji kulinarnych.

Słodkości przygotowane z jasnym puchem smakują i wyglądają niezwykle atrakcyjnie. Złocisty kolor i trzcinowy posmak polew uzyskany jest dzięki pozostałości wartościowej melasy, która nie jest całkowicie usuwana w trakcie procesu produkcji. Poza tym, dodatek hipoalergicznej tapioki (skrobi z bulw korzeniowych manioku) zapobiega powstawaniu grudek i sprawia, że polewy i lukry wykonane na bazie tego produktu są gładkie, lśniące i mają elastyczną konsystencję.

Funkcjonalne strunowe opakowanie cukru pudru trzcinowego umożliwia jego higieniczne i długie przechowywanie, chroniąc jednocześnie produkt przed wilgocią, zanieczyszczeniem oraz utratą puszystości, sypkości i lekkości.

Cena: 4,99 zł/ 300g

Komentarze
Tort na roczek
Styl życia Prosty przepis na domowy tort na roczek!
Sprawdź jak w prosty sposób zrobić domowy tort na roczek. Przygotowaliśmy dla Was również wyjątkowe inspiracje tortowe!
Lena Grabowska
wrzesień 23, 2015

Tort urodzinowy na roczek- dlaczego warto zrobić go w domu?  Decydując się na domowy tort masz pełną kontrolę nad tym, co zostanie użyte do jego zrobienia. Możesz przygotować tort ze zmniejszoną ilością cukru, wyłączyć z przepisu gluten, bądź inne składniki, na które Twoje dziecko ma alergię . Kolejnym argumentem przemawiającym za domowym tortem jest fakt, że możesz uwzględnić preferencje dziecka, zarówno smakowe jaki i wizualne. Przepis na tort na roczek w 3 krokach Zrobienie domowego tortu nie musi być trudne, opiera się na 3 prostych elementach: biszkopt, masa do przełożenia i dekoracja. Wersja dla leniwych i zapracowanych: zamówić biszkopt w zaprzyjaźnionej cukierni, przełożyć go domową konfiturą i udekorować bakaliami. Jeśli mamy więcej czasu i chęci możemy wszystko zrobić sami w domu. Poniżej znajdziecie 3 bardzo proste przepisy na: ciasto biszkoptowe, krem i masę cukrową do dekoracji. Krok 1: Przepis na biszkopt do tortu 6 jajek 6 łyżek mąki ziemniaczanej 6 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia Ubij sztywną piane z białek, pod koniec ubijania, stopniowo dodaj cukier i żółtka. Przesianą mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy jajecznej i wszystkie składniki bardzo delikatnie wymieszaj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180stopni na ok. 40 minut. Wielkość ciasta można modyfikować trzymając się proporcji: Na 1 jajko: 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki cukru. Krok 2: Prosty przepis na krem do tortu 400 g śmietany 30% 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 250 g serka mascarpone Ubij śmietanę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, delikatnie dodaj serek mascarpone.  Smak kremu można dowolnie zmieniać po przygotowaniu, dodając np. kakao, mus owocowy lub wiórki kokosowe. Krok 3: Przepis na masę cukrową 800 g cukru pudru...

Przeczytaj
cukier w kostkach
123rf
Przepisy Czym zastąpić biały cukier? Zobacz najzdrowsze zamienniki sacharozy!
Choć gorzka prawda o negatywnym wpływie cukru na zdrowie i urodę jest nam dobrze znana, wielu z nas nie potrafi z niego zrezygnować lub sięga po niezdrowe słodziki. To błąd! Poznaj najlepsze, niskokaloryczne zamienniki cukru, którymi zdrowo dosłodzisz kawę, herbatę i swoje ulubione desery.
Łucja Zbieniewska
październik 08, 2013

Słusznie mówi się, że   cukier to „biała śmierć”. Spożywanie nadmiernych ilości sacharozy może prowadzić do otyłości, cukrzycy, problemów ze wzrokiem, a nawet do nowotworów. Cukier niszczy zęby i przyczynia się do powstawania próchnicy. Co więcej - przyśpiesza starzenie się organizmu! Przez swoją wszechobecność w produktach spożywczych cukier uzależnia , podczas gdy nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy. Lista cech białego cukru, które negatywnie wpływają na zdrowie i urodę jest naprawdę długa. Czy to oznacza, że musimy rezygnować ze słodkości? Oczywiście, że nie! Wystarczy, że zamienimy cukier na jego słodkie substytuty: ksylitol , stewię lub lukrecję. Są niskokaloryczne, zdrowe i bardzo smaczne! Ksylitol To tzw. alkohol cukrowy, który uzyskuje się głównie z drzewa brzozy – stąd jego druga nazwa: cukier brzozowy . Ksylitol smakuje tak samo jak biały cukier, ale ma ok. 40% mniej kalorii i 14-krotnie niższy indeks glikemiczny od sacharozy – dzięki temu poziom cukru we krwi nie jest skazany na gwałtowne wahania. W praktyce oznacza to, że nasz apetyt na słodkości będzie poskromiony i nie odczujemy nagłej ochoty na coś słodkiego.  Cukier brzozowy ma właściwości bakteriobójcze, opóźnia procesy starzenia, wzmacnia odporność organizmu i pomaga w walce z osteoporozą (ksylitol zwiększa przyswajanie wapnia). Można go używać do słodkich wypieków, gdyż jest odporny na wysoką temperaturę, ale nie wolno mieszać ksylitolu z substancjami żelującymi (np. z żelatyną), gdyż osłabia ich działanie (np. może sprawić, że przygotowana przez nas galaretka nie będzie chciała zastygnąć). Ksylitol należy stosować z umiarem – 3 łyżeczki dziennie to bezpieczna dawka tej słodkości . Spożycie nadmiernej ilości cukru brzozowego może spowodować nieprzyjemne dolegliwości żołądkowe. Stewia To roślina...

Przeczytaj
sezamki
123rf
Przepisy Zrób to sama: sezamki
Słodkie, kruche i przepyszne – takie właśnie są sezamki. A jeśli dodać do tego fakt, że ich główny składnik – sezam – jest zdrowy, opóźnia procesy starzenia i usprawnia pracę mózgu, nie pozostaje nic innego, jak tylko wydrukować nasz przepis na sezamki i lecieć do kuchni, by go wypróbować!
Łucja Zbieniewska
październik 19, 2013

Sezam – jego właściwości i zastosowanie Ziarna sezamu to dobrodziejstwo natury! Są nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Sezam zawiera mnóstwo witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ma pokaźną dawkę witaminy E, która zapewnia bystrość naszego umysłu i opóźnia procesy starzenia. Co więcej, okazuje się, że witamina ta ma zdolność do delikatnego poszerzania naczyń krwionośnych, dzięki czemu nasz organizm lepiej radzi sobie z mrozem – to bardzo dobra wiadomość dla zimowych zmarzluchów! :) Sezam to także bogactwo wapnia (zawiera go więcej niż np. mleko czy jajko), żelaza i magnezu, a także przeciwutleniaczy , które obniżają ciśnienie tętnicze krwi i poziom złego cholesterolu. Niektórzy nawet twierdzą, że sezam jest świetnym afrodyzjakiem! Czy kogoś jeszcze trzeba przekonywać do jego zalet? :) Choć sezam głównie kojarzy nam się z nasionami na pieczywie wieloziarnistym, ma on zdecydowanie szersze zastosowanie. W Chinach ziarna sezamu najczęściej wykorzystuje się do wytwarzania bardzo zdrowego oleju sezamowego, który zaczyna zyskiwać zwolenników również w Polsce. Z kolei u nas, sezam jest świetnym dodatkiem do wszelkich panierek, dań wegetariańskich, sałatek czy do domowego muesli. Ziarna sezamu  to podstawowy składnik wielu słodkości – przede wszystkim chałwy i sezamków . Te drugie, są bardzo łatwe w przygotowaniu, a ich zrobienie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Dlatego, jeśli lubisz sezamki, zapomnij o tych ze sklepowej półki – zobacz nasz przepis na pyszne sezamki domowej roboty! Sezamki bez pieczenia Składniki: szklanka cukru ok. 20 dag sezamu 2 łyżki miodu 2 łyżki wody Przygotowanie : Sezam prażymy na patelni, a cukier i wodę gotujemy w oddzielnym rondelku do czasu, aż rozpuszczą się i nabiorą karmelowej barwy - wtedy możemy dodać do masy miód...

Przeczytaj
Styl życia Makijażystka użyła niemowlęcej zasypki zamiast pudru? Jaki był efekt? Nie uwierzycie!
U wielu dziewczyn zwykłe pudry nie radzą sobie z świecącą się cerą. Postanowiłam wiec przetestować zwykły puder niemowlęcy! Efekt? Zobaczcie same:)
Agata Olejniczak
grudzień 08, 2017

Czy zasypka dla niemowląt może pełnić rolę pudru do twarzy? Eksperyment rozpoczęłam od nałożenia podkładu oraz korektora . Potem wysypałam odrobinę pudru dla niemowląt i zaczęłam aplikować go na twarz. Odczucia były bardzo podobne jak przy nakładanie zwykłego pudru, jedynym minusem był fakt, ze zasypka zostawiała nieco białą poświatę, ale można ją było rozprowadzić przy pomocy pędzla. Efekt matu był zaskakująco dobry! Postanowiłam sprawdzić jak długo się utrzyma i z twarzą zmatowioną niemowlęcym pudrem poszłamdo pracy. Pracuję jako makijażystka, wiec nie jest to praca przy której pot leje mi się z czoła, ale zazwyczaj po dwóch godzinach mój nos i czoło zaczynają się świecić . W dniu kiedy miałam na twarzy zasypkę niemowlęcą tak nie było! Po pracy również moja twarz nie świeciła się tak jak zwykle.  Podsumowując, zasypka bardzo dobrze radzi sobie z matowieniem, utrwalaniem produktów kremowych i przede wszystkich jest ratunkiem na świecącą się twarz. Jeżeli macie tłustą cerę, z którą nie radzą sobie pudry z drogerii, wypróbujcie zwykły puder dla dzieci Mam nadzieje, ze u was również się sprawdzi. Zobaczcie cały „eksperyment” na filmie:

Przeczytaj